Vdekja e fëmijëve nga të nxehtit në makina, gjë e së kaluarës

Vdekja e fëmijëve nga të nxehtit në makina, gjë e së kaluarës

Sipas statistikave, që nga viti 1998 rreth 712 fëmijë mendohet se kanë vdekur nga nxehtësi në SHBA vetëm pasi u “harruan” në automjete të nxehta. Por falë një djaloshi mendje-ndritur 10-vjeçar i quajtur Peshkop Curry nga McKinney, Texas, vdekjet tragjike të fëmijëve mund të jenë së shpejti një gjë e së kaluarës.

Ai ka shpikur diçka të quajtur “Oasis”, një vegël e zgjuar që monitoron temperaturën brenda makinës. Sapo të shkojë në një nivel të caktuar, pajisja lëshon ajër të ftohtë, ndërkohë që paralajmëron prindërit dhe autoritetet nëpërmjet një antene, shkruan rtv21.tv.

Ideja për Oasis erdhi te Peshkopi pasi mësoi se fëmija 6-mujor i fqinjëve të tij kishte vdekur nga të qenit në një makinë. Ai dhe Babai i tij deri më tani kanë arritur të mbledhin mbi 24 mijë dollarë për shpikjen e tyre në GoFundMe. Paratë do të shkojnë në drejtim të prodhimit të pajisjes, si dhe sigurimin e patentës për të./21Media