Një adoleshente 12 vjeçare u bë nënë në Spanjën veriore. Në kohën kur ajo hyri në lindje, askush nuk vuri re asgjë për shtatzëninë.

Sipas raporteve të mediave një vajzë e cila ishte vetëm dymbëdhjetë vjeç lindi një djalë të shëndetshëm në rajonin verior spanjoll të Cantabria. Familja nuk kishte vërejtur asgjë për shtatzëninë deri në fillimin e lindjes.

Zyra e mirëqenies sociale, e cila kujdesej për familjen, theksoi të premten se asgjë nuk kishte treguar se dymbëdhjetë vjeçarja ishte shtatzënë. Askush nuk vuri re asgjë as në shkollë, transmeton portali rtv21.tv.

Ndërsa vajza papritmas hyri në dhimbje të lindjes, nëna e vajzës paralajmëroi shpejt një ambulancë. Kur arritën ndihmësit, fëmija kishte lindur tashmë dhe gjithçka që duhet të bënin ishte të prisnin kërthizën dhe të çonin nënën e re dhe foshnjën e saj në një spital. Të dy janë mirë.

Familja, vendbanimi dhe identiteti i së cilës mbahen sekrete, tani duan të heqin dorë nga fëmija për birësim. Ndërkaq sa i përket babait bëhet fjalë për një 17-vjeçar nga rreth familjar. Prokurori publik ka njoftuar një hetim nëse shtatzënia ishte rezultat i dhunës seksuale./21Media