Nëse dëshironi t'i ikni stresit mos i evitoni këto mënyra

Nëse dëshironi t’i ikni stresit mos i evitoni këto mënyra

Niveli i lartë i stresit është një nga shkaktarët kryesorë të përkeqësimit të shëndetit. Nëse jeni duhanpirës, mund të mendoni se një cigare mund t’ju ndihmojë për të lehtësuar problemin, por në fakt e keni gabim.

Në të vërtetë, është vërtetuar se pirja e duhanit krijon më shumë stres sesa e lehtëson atë.

Një studim i vitit 2010 nga Shkolla e Mjekësisë dhe Stomatologjisë në Britani, zbuloi se duhanpirësit përjetojnë nivele më të larta tensioni dhe stresi gjatë pushimeve që bëjnë për të ndezur një cigare.

Më poshtë do të mësoni se si të evitoni stresin pa ndezur cigaren:

Merrni frymë thellë

Bëni ushtrime

Dëgjoni muzikë

Hani një vakt të shijshëm

Qëndroni larg teknologjisë dhe rrjeteve sociale

Luani ndonjë sport

Ecni më shumë

Vizitoni dikë

Mbani një qen në shtëpi

Meditoni

Vallëzoni

Shkruani mendimet që ju shqetësojnë./21Media