Probleme me kapsllëkun janë pothuajse që paraqiten te secili, por fibrat mund të zgjidhin problemin e tretjes

Një ndjenjë fryrjeje për shkak të tretjes së ngadalshme është një fenomen shumë i zakonshëm që mund të ndikojë ndjeshëm në gjendjen tuaj psikofizike.

“Në dietë ju nevojiten fibra që do të nxisin ushqimin përmes traktit të tretjes,” shpjegon dietolog Sharon Palmer për MensHealth.

Po kështu, është e rëndësishme që të konsumosh ujë të mjaftueshëm.

Këto janë ushqimet që mund t’ju ndihmojnë sistemin e tretjes:

Kumbulla të thara, Kivi, Patate, Kokoshka, Buka e thekrës, Bollguri, Dardha, Mjedra, Spinaqi, Molla, Brokoli, Arrat dhe Farat Chia.