Ankohej për dhimbje të periodave diagnostifikohet me didelphys të mitrës

Ankohej për dhimbje të periodave diagnostifikohet me didelphys të mitrës

Një adoleshente, dhimbjet e periudhës së cilës u pushuan nga mjekët, u shokua kur zbuloi se ajo në të vërtetë kishte dy vagina, mitrën dhe qafën e mitrës.

Molly-Rose Taylor, 19 vjeç, u diagnostikua vetëm me didelphys të mitrës, një gjendje e rrallë e cila dyfishon numrin e organeve riprodhuese.

Që në moshën nëntë vjeç, ajo ishte ankuar për dhimbje të madhe gjatë kohës së periodave të saj. Sidoqoftë, mjekët nuk arritën të dallojnë murin me trashësi 2 cm të indeve që ndan vaginën e saj.

Por në kohën kur Taylor ishte adoleshente dhe filloi të përdor tampon mjekët zbuluan se ajo kishte dy vagina. Kështu që ajo ka kryer një operacion për të hequr indet që ndajn dy vaginat e saj, transmeton rtv21.tv.

Gratë që kanë një mitër të dyfishtë nuk i shfaqen pengesa gjatë procesit të shtatzënisë, por rreziku i abortit është më i lartë./21Media