Në altarin e lirisë ranë 8 ushtarë të UÇK-së dhe 18 civilë

Në altarin e lirisë ranë 8 ushtarë të UÇK-së dhe 18 civilë

Në agun e 15 prillit 1999 forcat serbe ia mësynë Zhegocit me një arsenal të paparë ndonjëherë. Ishte një rrethim i hekurt pothuajse nga të gjitha anët.

Ishte ora 05:30 minuta kur kolona të shumta ushtarësh dhe arsenal i shumtë ushtarak ia mësynë Zhegocit. Ushtria serbe kishte rrethuar fshatin nga të gjitha drejtimet.

Në përleshjen mes Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe forcave armike për disa orë, në altarin e lirisë ranë 8 ushtarë të UÇK-së dhe 18 civilë.

Po të njëjtën ditë në fshatin Sllovi u vranë 49 civilë.