Në 24 orët e fundit janë realizuar 1213 teste në Maqedoni të Veriut dhe janë regjistruar 196 raste të reja të Covid-19.

– Shkupi 90

– Kumanovë 17

– Shtip 5

– Prilep 1

– Tetovë 45

– Struga 8

– Veles 1

– Manastir 4

– Ohri 11

– Gostivar 8

– Kriva Pallanka 1

– Pehçeva 2

– Sveti Nikollë 1

– Resnje 2

Tetë pacientë vdiqën, katër nga Shkupi, një nga Struga, një nga Ohri, një nga Gostivari dhe një nga Reseni.

Dy persona nga Shkupi kanë ndërruar jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, një pacient i moshës 76 vjeç, i shtruar në spital 10 ditë më parë, një pacient i moshës 67 vjeç, i shtruar në spital 8 ditë më parë dhe një pacient nga Gostivari i moshës 31 vjeçare, për trajtim në spital. nga 26 maj.

Dy pacientë 43-vjeçarë nga Shkupi, të shtruar në spital në 11 qershor, një pacient 59 vjeç, u shtrua në spital në 10 qershor dhe një pacient 56-vjeçar nga Struga, i shtruar në spital më 2 qershor, vdiq në SPQ “8 Shtatori”.

Një pacient 68-vjeçar nga Resnja vdiq në spitalin e Manastirit, i shtruar dje në spital. Një pacient 81-vjeçar vdiq më 10 qershor në një spital në Ohër.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik ka regjistruar 11 pacientë të shëruar.

– Shkup 3

– Kumanovë 1

– Shtip 2

– Prilep 4

– Veles 1

Deri më tani, janë kryer gjithsej 42.262 teste. Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në Maqedoni të Veriut që nga fillimi i epidemisë është 3895, numri i pacientëve të shëruar është 1705, numri i vdekjeve është 179, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2011./TV21