2.7 milionë ukrainas kanë ikur në Poloni

2.681 milionë njerëz kanë ikur nga Ukraina në Poloni që nga fillimi i luftës, sipas rojës kufitare polake.

Numri i njerëzve që kalojnë kufirin në Poloni ka rënë ndjeshëm në javët e fundit dhe numri i njerëzve që shkojnë në Ukrainë është rritur.

Të hënën, 24,000 kaluan në Poloni, 16% më pak nga e diela, shkroi agjencia në Twitter dhe shumë më poshtë rekordit prej 142,300 të vendosur më 6 mars.

Numri mesatar ditor i njerëzve që kalonin kufirin nga Ukraina në Poloni para fillimit të luftës ishte 16,800.

Të hënën, 16,600 njerëz kaluan në Ukrainë nga Polonia.

Disa nga refugjatët tashmë janë larguar nga Polonia. Hulumtimi i migracionit të Universitetit të Varshavës, Maciej Duszczyk vlerëson se rreth 1.2-1.4 milion kanë mbetur.

Më shumë se 800,000 refugjatë ukrainas janë regjistruar për një numër ID polak./21Media

Back to top button