20 gjërat që mund të na ndodhin para vitit 2050

3 min read

Me sa duket po presim një “mini epokë akulli” në vitet 2030 dhe deri në vitin 2050, mund të jemi në gjendje të shijojmë dhe nuhasim përmes pajisjeve tona. Por, ky është vetëm një fragment i asaj që e ardhmja mund të na presë.

alë zhvillimit të shpejtë të teknologjisë së bashku me të gjitha metodat e ndryshme të parashikimeve shkencore, është shumë e lehtë të imagjinosh se çfarë mund të ndodhë në të ardhmen e afërt, shkruan Bright Side, përcjell rtv21.tv

2025

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Protetikat robotike të kontrolluara nga mendja mund të bëhen të disponueshme.

Më shumë makina elektrike do të shiten dhe shitjet mund të rriten në mbi 7 milionë automjete .

Temperatura globale do të rritet me 34.7ºF.

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Popullsia e botës do të arrijë mbi 8 milion njerëz.

Pothuajse të gjithë do të fillojnë të karikojnë pajisjet e tyre duke përdorur Wi-Fi.

Kuzhinat inteligjente do ta kthejnë gatimin në një përvojë të këndshme dhe interaktive.

2030

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Kirurgët mund të jenë në gjendje të  ristrukturojnë nervat në trup në mënyrë që njerëzit e paralizuar të fillojnë të përdorin duart përsëri.

Mund të bëhet fundi i epokës së TV. Në fund të fundit, TV në internet na ofron shumë më tepër, siç është shansi për t’u kthyer, pauzuar dhe për të zgjedhur se çfarë përmbajtje na intereson më shumë.

2035

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Do të nisë teknologjia e re e trenave, me trena që mund të udhëtojnë me 3 herë shpejtësinë e aeroplanëve.

Shkencëtarët do të përqendrohen në teknologjinë e redaktimit të gjeneve.

Automjetet do të kenë komunikim automjet më automjet , duke shkëmbyer informacione ndërmjet njëri-tjetrit për statusin e tyre të frenimit, drejtimin dhe shpejtësinë

Njerëzit do të përqendrohen në implantet e reja që do t’u japin atyre mundësinë të “azhurnojnë” shqisat e tyre. Implanti do ta bëjë këtë duke zbuluar më shumë sinjale.

2040

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Shkencëtarët mund të jenë në gjendje të fshijnë, si dhe të rikthejnë kujtimet në trurin e njeriut.

Me implantet e kujtesës, ata do të shpejtonin kohën për të burgosurit që kanë dënime maksimale në mënyrë që ata të mund të shërbejnë kohën në një ditë.

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Popullsia e botës do të jetë mbi 9 miliardë.

Një brez i ri  njerëzish tashmë do të ecin në Tokë, i njohur si Gjenerata Hibride , i përbërë nga njerëz të lindur midis 2026 dhe 2045, shkruan Bright Side.

Njerëzit e lindur para vitit 1985 mund ta kenë të vështirë të përshtaten me teknologjinë e re, ndërsa ata që kanë lindur më pas mund ta kenë më të lehtë.

Veglat dhe kompjuterët do të bëhen edhe më të vegjël dhe do të kenë kapacitet të mrekullueshëm të ruajtjes dhe energjisë.

2045

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Implantet e trurit mund të fillojnë të bëhen të disponueshme, por për qëllime argëtimi dhe për të ndihmuar njerëzit me aftësi të kufizuara.

Për shkak të rritjes së ndjeshme të nivelit të detit, mund të ketë përmbytje baticash në 2045. Kjo mund t’i detyrojë njerëzit të largohen nga shtëpitë e tyre.

2050

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Teknologjia do t’ju ndihmojë të nuhatni dhe shijoni lloje të ndryshme aromash përmes teknologjisë AI. Ato do të ruhen në një  arkiv digjital .

Mund të jetë një kohë kur njerëzit fillojnë të ndjehen nostalgjikë për të kaluarën, e ngjashme me atë që jemi për vitet ’90 sot.

Deri në vitin 2050, Marsi mund të ketë arritur një popullsi prej 1 milion njerëz.

30+ gjëra që mund të na ndodhin para vitit 2050

Me mbi 9.7 miliardë njerëz në botë, 2 miliardë nuk do të kenë një burim të rregullt ose të mirë të ujit, dhe ndotja e ajrit do të ndikojë në jetëgjatësinë e njerëzve.

Gjithashtu, 50% e njerëzve do të jenë dritëshkurtër./21Media