Disa rregulla që të keni gjumë më të mirë

Disa rregulla që të keni gjumë më të mirë

Disa njerëz ankohen vazhdimisht se nuk bëjnë gjumë të mirë, dhe kanë vështërsi të shumta deri i zë në gjumë. Te këta njerëz kanë ndikim shumë gjëra e në mesin e tyre janë edhe, problemet, lodhja gjatë ditës si dhe stresi. Por që të keni një gjumë të mirë para se të flini duhet t’i ndjekni disa prej rregullave.

Fuqia e ujit

20 minuta pra se të flini bëjeni një dush. Muskujt do të çlirohen nga uji, ndërsa avujt do të pastrojnë sinuset, të cilat janë thelbësore për të krijuar simptomat e alergjisë që të pengojnë të bësh gjumë të qetë gjatë natës.

Lamtumirë dhimbjeve

10 minuta pasi që ke bërë një dush, bëj disa ushtrime të thjeshta për të qetësuar dhe lehtësuar trupin nga çdo lloj dhimbje. Dhimbja e shpinës është e zakonshme për shumë njerëz, kështu që nëse të pengon, bëj disa lëvizje të thjeshta yoga. Edhe një peshqir i lagur me ujë të nxehtë mund të të ndihmojë të çlirohesh nga ndonjë dhimbje apo bllokim i muskujve gjatë ditës.

Çlodhu

Kur të vendoseni në shtrat fillo të lexosh një libër. /21Media