Shasha: Kosova nuk ka lëvizur asnjë hap në çështjen e liberalizimit.-Emini: Tërheqja e aplikimit për Interpol tregon seriozitetin e Kosovës.-Vasolli: Viti 2019 nuk ishte i mirë për procesin integrues të Kosovës

Shasha: Kosova nuk ka lëvizur asnjë hap në çështjen e liberalizimit.-Emini: Tërheqja e aplikimit për Interpol tregon seriozitetin e Kosovës.-Vasolli: Viti 2019 nuk ishte i mirë për procesin integrues të Kosovës

Politika e jashtme e Kosovës në vitin 2019, ishte në qendër të kritikave të njohësve të proceseve intgruese, të cilët vlerësojnë se dilpomacia ka dështuar ta çojë vendin përpara në rrugëtimin e tij drejt Evropës dhe organizmave tjerë ndërkombëtarë. Sipas tyre, Kosova ka ngecur në çështjen e liberalizimit, zbatimin e MSA-së dhe programit ERA, si dhe në sigurim të njohjeve të reja dhe anëtarësim në organizata ndërkombëtare.( E Përgadititi-Donika OSMANI)./21Media