Instituti i Shëndetit Publik ka regjistruar 16 pacientë të shëruar edhe atë në: Shkup-8, Prilep-2, Strugë-2, Veles-2, Gostivar-1 dhe Kratovë-1.

Një pacient nga Shkupi (79 vjeç) vdiq në SPQ “8 ShtatorI”, i cili u shtrua në spital si i dyshuar për Covid-19 në 13 maj, dhe u konfirmua pozitiv në 15 maj.

Në 24 orët e kaluara janë realizuar 462 teste, dhe janë regjistruar 22 raste të reja të Covid-19, sipas qyteteve: Shkup-9, Kumanovë-1, Prilep-4, Tetovë-6, Veles-1 dhe Ohër-1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në Maqedoninë e Veriut që nga fillimi i epidemisë është 1762, numri i pacientëve të shëruar është 1267, numri i vdekjeve është 98, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 397. Shpërndarja më e fundit sipas qyteteve është:

• Shkup – 601, aktiv 134
• Kumanova – 414, aktive 44
• Dibër – 51, aktive 0
• Shtip-35, aktiv 1
• Prilep –197, aktiv 65
• Tetovë – 137, aktive 74
• Struga – 69, aktive 4
• Velesi – 114, aktiv 48
• Manastir –26, aktiv 7
• Ohër –18, aktiv 3
• Kavadari – 5, aktiv 0
• Gostivar -19, aktiv 2
• Gjevgjeli – 4, aktiv 0
• Strumica – 2, aktiv 0
• Kriva Pallanka – 6, aktive 2
• Radovish – 4, aktiv 0
• Krushevë – 3, aktiv 0
• Kocani – 31 vjeç, aktiv 4
• Probistip – 2, aktiv 0
• Kërçova – 2, aktive 0
• Negotinë -9, 5 aktiv
• Demir Hisar – 1, aktiv 0
• Makedonski Brod – 2, aktiv 0
• Pehçevë – 3, aktiv 1
• Delçeva-1, aktiv 0
• Vallandovë -1, aktive 1
• Vinica – 2, aktiv 0
• Kratova-2, aktiv 1
• Berova-1, aktiv 1

Në 24 orët e kaluara, 6 pacientë janë pranuar në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, 4 prej të cilave janë transferuar nga SPQ “8 Shtatori”, dhe një pacient është transferuar nga Klinika e Gjinekologjisë. Aktualisht, gjithsej 46 pacientë janë shtruar në spital. 20 pacientë trajtohen me mbështetje oksigjeni dhe 2 pacientë me ventilim mekanik./TV21