John Lennon, padyshim njëri nga këngëtarët më të njohur dhe më të sukseshëm në botë. Anëtar i “The Beatles”, kompozitor, tekstshkrues, këngëtar dhe aktivist i paqes, krijues i hitit të përbotshëm “Imagine”. Brenda një karriere të pasur, John Lennon kishte disa sekrete si më poshtë:

Teze Mimi mendonte se muzika është një rrugë pa krye

John Lennon u rrit në Liverpool nga tezja e tij Mimi Smith pas divorcit të prindërve. “Kitara është e mirë John, por ti s`do mund të sigurosh kurrë jetesën me të”, i thoshte Mimi. Ata kishin një marrëdhënie të shkëlqyer bashkë, pavarësisht se tezja mendonte se muzika është një rrugë pa krye.

Pak njerëz e dinë që pa syze, John Lennon ishte pothuajse i verbër

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

Më vonë u zbulua se ishte edhe disleksik.

E urrente zërin e tij dhe mënyrën se si këndonte

Këtë detaj e ka nxjerrë menaxheri i grupit, George Martin.

Ishte fans i Monopoly

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

John Lennon i ka kthyer Mbretëreshës Elizabeth II një prej medaljeve më të rëndësishme që i dha, pas përfshirjes së Anglisë në disa konflikte dhe luftëra.

Lennon ishte modeli tiran i bashkëshortit

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

Ai ishte shumë kontrollues ndaj grave të tij. Për shembull donte patjetër që gruaja e parë Cynthia t`i ngjante Brigitte Bardot. Kur ajo preu njëherë flokët, ai s`i foli për ditë më radhë. Kurse gruan e dytë, Yoko Ono e detyroi njëherë të shkruante një listë të të gjithë burrave me të cilët kishte fjetur gjatë jetës.

John Lennon ushtronte dhunë ndaj grave

E ka treguar vetë në një intervistë për Playboy. “Duhet të jem i dhunshëm me gruan time dhe me gratë në përgjithësi. Kur s`e shpreh dot mirë veten, i godas. “Ndaj jam kaq i qetë dhe paqësor”, tha në atë kohë.

Edhe me burrat zihej duke ushtruar dhunë gjithashtu

Njëherë e bëri për spital shokun e tij DJ Bob Wooler.

Gruaja e tij Yoko Ono ka treguar se ai ishte biseksual

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

Thashethemet u përhapën për një llidhje mes tij dhe Brian Epstein.

Për gjithçka që ke nevojë është dashuria për veten

Kur ishte adoleshent, një shok i dha sfidën të masturbohej 10 herë në ditë. John e pranoi dhe gati e përmbushi, pa një.

Ai kishte ishullin e tij

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

Lennon bleu ishullin e tij në Irland. Gruaja e shiti pas vdekjes së tij.

Ai dhe gruaja e dytë bënin filma bashkë

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

Më i diskutuari është “Self Portrait”, filmi 15 minutësh me lëvizje të ngadalta (sloë motions) duke kryer marrëdhënie seksuale.

John Lennon ishte shofer i keq

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

E mori patentën kur ishte 25 vjeç dhe ka pësuar edhe aksidente serioze.

Ishte i vetmi anëtar i The Beatles që nuk ishte vegjetarian

Nuk ishte babai më i mirë në botë për djalin e tij Julian

Nuk ishte fans i këngëve të grupit

Ai mendonte se materialet e tyre më të bukura nuk u regjistruan dhe publikuan kurrë.

John e la grupin para Paul

Ishte ai që i shkatërroi i pari grupin legjendar, në shtator të 1969-ës.

Ai dhe gruaja i besonin shumë leximit të letrave, para se të merrnin vendime të rëndësishme.

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

I kishte bezdi fansat që ulërinin në koncertet e tyre

Gruaja e parë mendonte se ishte droga LSD që e ndryshoi John Lennon dhe marrëdhënien e tyre

Lennon ka thënë që ka parë një UFO

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

I adhuronte kafshët

Kur e zinte gjumi në lokalin e shokut të tij flinte brenda një arkivoli të vjetër

Vdiste për çaj

Fotoja më e famshme e tij është kjo nudo, shkrepur një ditë para se të vdiste

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

Mendohet se shumica e historive të treguara prej tij, s`janë të vërteta

Ata që e kanë njohur thonë që ishte gënjeshtar patologjik, që gënjente pa arsye.

25 sekretet (edhe ato të errëtat) e John Lennon në 80-vjetorin e

Lennon ka firmosur autograf për vrasësin e tij

Autografi i fundit që dha ishte ai për vrasësin e tij Mark David Chapman. Kjo ishte mënyra e vrasësit për t`iu afruar.