Në Klinikën infektive po mjekohen  60 pacientë me Covid 19, katër pacientë janë në gjende të rëndë nderkaq qe gjendja të infektuarve është stabile

Në Klinikën infektive po mjekohen  60 pacientë me Covid 19, katër pacientë janë në gjende të rëndë nderkaq qe gjendja të infektuarve është stabile

Rritja  e rasteve me koronavirus ditëve të fundit ka bërë që të krijohet shqetësim për kapacietet shëndetësore. Në Klinikën Infektive  ku aktualisht po mjekohen 60 pacientë me Covid 19, thonë se i kanë bërë gati Klinikën e Deramatologjisë dhe atë të Pulomologjisë në rast se tejkalohen kapacitetet e kësaj klinike. Prej pacientëve që janë të shtrirë në Klinikën Infektive,   24 janë me oksigjenoterapi ndërsa 4 pacientë janë në  gjendje të rëndë shëndetësore në mjekim intesiv. Me koronavirus janë infektuar edhe 26 pjesëtarë të Forcës së Sigurisë së Kosovës gjendja e të cilëve është stabile.(Teksti- Valmira HOTI, kamera-Lulzim FANA)./21Media