Sot në mbarë botën shënohet Dita Botërore e Turizmit

Sot në mbarë botën shënohet Dita Botërore e Turizmit

27 shtatori është datë që është zgjedhur për të përkuar me një moment të rëndësishëm në turizmin botëror, përvjetorin e miratimit të Statutit të Turizmit Botëror që ndodhi më 27 shtator 1970.

Organizata Botërore për Turizëm e Kombeve të Bashkuara (UNWTO) është agjencia e Kombeve të Bashkuara që është përgjegjëse për promovimin e turizmit me qasje të besueshme, të qëndrueshme dhe universale.

Qëllimi i kësaj dite është ngritja e vetëdijes për rolin e turizmit brenda komunitetit ndërkombëtar dhe demonstrimi se si turizmi ndikon në vlerat shoqërore, kulturore, politike dhe ekonomike në gjithë botën./21Media