Kjo Kushtetutë fuqizonte Deklaratën e 2 Korrikut

Kjo Kushtetutë fuqizonte Deklaratën e 2 Korrikut

Sot bëhen 27 vjet nga shpallja e Kushtetutës së Republikës së Kosovës, e cila fuqizonte ligjërisht Deklaratën e Pavarësisë së 2 Korrikut.

Shpallja e Kushtetutës së Kosovës është bërë në Kaçanik, në një organizim të mirë dhe të fshehtë, pasi vendi ishte i mbushur nga forcat policore dhe ushtarake të pushtuesit, të cilit kishin nisur një spastrim të hapur të institucioneve të Kosovës, duke i larguar punëtorët shqiptar dhe futjen e masave të dhunshme. Po ashtu deputetët që kishin shpallur Deklaratën e 2 Korrikut ishin shpall persona në kërkim.

7 Shtatori cilësohet si identitet i historisë së re të Kosovës dhe njëra nga datat më të çmuara të Kosovës.