29 vjet me parë, filloi rrugëtimi i vështirë i mëvetësimit të futbollit kosovar. Më 13 shtator 1991, u zbvillua ndeshja Flamurtari – Prishtina, me të cilën nisën garat e Ligës së parë të Republikës së Kosovës, ndaras nga Federata e atëhershme jugosllave. Futbolli ynë sot përfaqësohet ndërkombëtarisht me klube dhe kombëtare./21Media

Përgatiti Tomor Grabovci.