Kur përpiqeni ta luftoni zakonin e ngrënies së thonjve, ju duhen disa këshilla praktike që mund të zbatohen lehtësisht pa pasur nevojë të bëni shumë përpjekje.

Pritini sa të mundeni: Në momentin kur vini re se thonjtë tuaj janë bërë edhe vetëm pak fare më të gjata, shkurtojini ato. Kur ato janë të shkurtër,  nuk janë aq të këndshëm për tu kafshuar.

Mbajini duart e zëna: Kjo mund të ndryshojë nga personi në person. Të gjithë kemi hobi të ndryshëm, kështu që është mirë të mendojmë të përdorim një si një mekanizëm mbrojtës. Krijoni ilustrime, lyeni, thurni, ose thjesht uluni në duart tuaja, palosni ato së bashku, vendosini ato në xhep ose provoni të bëni shkarravitje ose hapni dhe mbyllni një stilolaps.

 

Mbajeni gojën e zënë gjithashtu: Mbajtja e gojës tuaj e zënë do të ndihmojë shumë kur bëhet fjalë për të shmangur kafshimin e thonjve.