Një shtatë vjeçare britanike është bërë personi më i ri që arriti majën e një mali 3 mijë e 352 metra të lartë pa u ndihmuar nga të tjerët.

Freya Houlding, shtatë vjeç, u ngjit në Piz Badile – në kufirin e Zvicrës dhe Italisë së bashku me nënën e saj Xhesika, 41 vjeç dhe babai i alpinistit profesional Leo Houlding, 40 vjeç, në vetëm tre ditë.

Vëllai i saj tre vjeç, Xheksoni, u mor nga nëna e tij, ndërsa Leo mbante furnizimet e tyre, transmeton rtv21.tv.

Familja Houlding nga Cumbria filloi ngjitjen e tyre më 25 korrik dhe mori kohën e tyre për të përfunduar rrugën duke kaluar një natë në një kasolle alpine dhe dy të tjera në kampe të përkohshme. Familja arriti kulmin në ditën e tretë të shëtitjes më 27 korrik.

TaniFreya është bërë personi më i ri që ngjitet në mal pa ndihmë dhe Xheksoni personi më i ri që arriti në majë./21Media