Nga gjithsej 2347 teste të bëra, 657 persona kanë rezultuar pozitiv me Covid-19 në 24 orët e fundit në Maqedoninë e Veriut. Në Shkup janë shënuar 323 raste të reja, në Kumanovë-23, Shtip-8, Prilep-38, Tetovë-19, Strugë-15, Veles-22, Manastir-36, Ohër-28, Kavadar-25, Gostivar-17, Gjevgjeli-6, Strumicë- 13, Kriva Pallankë-6, Radovish-10, Koçan-12, Probishtip-4, Makedonski Brod-4, Pehçevo-1, Berovo-7, Valandovo-5, Vinica-2, Delçevo-7, Kratovo-1, Shën Nikollë-4, Kërçovë-5, Resnjë-5 dhe Negotinë-11.

31 pacientë kanë ndërruar jetë. Dhjetë nga Shkupi, të moshave 93, 79, 73, 76, 69, 40, 84, 70, 61 dhe 88, tre nga Kumanova të moshave 57, 74 dhe 81, një nga Dibra 81-vjeç, pesë nga Prilep të moshës 55, 58, 78, 70 dhe 56 vjeç, dy nga Tetova 59 dhe 81 vjeç, një pacient nga Struga 75 vjeç, një nga Ohri 47 vjeç, një nga Kavadari 51 vjeç, tre nga Gostivari 60, 75 dhe 68 vjeç, dy nga Strumica 72 dhe 83 vjeç, një nga Krusheva 76 vjeç dhe një pacient nga Dellçeva 65 vjeç.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 920 pacientë të shëruar: Shkup-349, Kumanovë-37, Dibër-8, Shtip-29, Prilep-70, Tetovë-29, Strugë-60, Veles-37, Manastir-36, Ohër-28 , Kavadar-36, Gostivar-45, Gjevgjeli-5, Strumicë-18, Kriva Pallankë-3, Radovish-9, Krushevë-1, Koçan-13, Probishtip-4, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-3, Pehçevë- 4, Berovo-9, Valandovo-2, Vinica-4, Delçevo-24, Kratovo-3, Shën Nikollë-10, Kërçovë-20, Resnjë-9 dhe Negotino-14.

Numri i rasteve aktive për momentin në Maqedoni është 21613 të infektuar. Që nga fillimi i pandemisë gjithsej janë infektuar 76251, prej të cilëve 52413 janë shëruar ndërsa 2225 kanë ndërruar jetë./TV21