Sot bëhen 31 vjet nga themelimi i Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Kryetar i parë i kësaj partie ishte  zgjedhur ish-presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova.

Rugova që njihet si udhëheqësi historik i LDK-së, e ka drejtuar këtë pari deri sa ka ndërruar jetë.

Me rastin e 31 vjetorit të themelimit të partisë, kryesia dhe anëtarësia e LDK-së do të bëjnë homazhe te varri i presidentit Rugova.