Sot bëhen 31 vjet nga vdekja e heroit, Fadil Vata, veprimtar i çështjes kombëtare i viteve të 80-ta, i cili është mbytur nga pushtuesi më 1990.

Ai është njëri nga veprimtarët dhe udhëheqësit më të devotshëm të Lëvizjes kombëtare shqiptare të viteve të 80-ta.

Vata ka vekur 1990, si pasojë e dhunës dhe torturave çnjerëzore që iu ushtruan nga serbët.

Ai mban titullin “Hero i Kosovës”.