Eliud Kipchoge hyri në histori

Eliud Kipchoge hyri në histori

Eliud Kipchoge është bërë vrapuesi i parë që përfundoi një maratonë në më pak se dy orë.

34-vjeçari Kenyan arriti këtë sukses në Vjenë, për një orë e 59 minuta dhe 40 sekonda.

Kipchoge ishte duke garuar vetëm, por i ndihmuar nga 41 asisten kardiakësh, përfshirë ish-mbajtës të rekordeve olimpike dhe botërore, në përpjekjen e tij për të arritur këtë sukses.

Sipas mediave të huaja, koha të cilën e kaloi këtë maratonë nuk do të jetë rekord zyrtar botëror, por sidoqoftë është një moment historik në distancë.

Kipchoge hyrni në listën e personave që kanë arritur kufijtë e mëdhenj të pakonkurruar të sportit.

34-vjeçari në një intervistë tha se ai me punën e tij do t’i tregojë botës se gjithçka është arrihet me punë.

“Kur përqendroheni në qëllimin tuaj, kur punoni shumë dhe kur besoni në veten tuaj, gjithçka është e mundur”.

Gjatë vrapimit të Eliudit kishte disa pika shiu që nuk pritej dhe që mund të kishin penguar përpjekjen e tij. /21Media