Nëse lyeni flokët vetë ose të dikujt tjetër, sado të kujdeseni, mund të përfundoni me njolla boje.

Më poshtë keni katër zgjidhje të thjeshta që ju ndihmojnë të largoni menjëherë njollat e ngjyrës së flokëve në lëkurë.

Vazelina

Aplikoni pak vazelinë në zonën e ballit dhe veshëve para lyerjes së flokëve. Nëse boja iu bie në krahë, mos e fërkoni lëkurën derisa ta ripni pasi ka zgjidhje të tjera.

Miksoni alkool me detergjent enësh: Zhysni një copë pambuk në alkool dhe më pas shtoni disa pika detergjent pjatash. Pasi të jenë përzier këta përbërës, aplikojeni tek njolla e bojës e cila do të zhduket.

Përzieni sodë buke me detergjent enësh: Alkoolin në rastin më lart mund ta zëvendësoni me sodë buke dhe do të ketë të njëjtin efekt tek njollat. Aplikojeni përmes një pecete duke fërkuar njollën.

Uthull: Do ta ndjeni pak në lëkurë, por uthulla funksionon shumë mirë kur bëhet fjalë për të larguar njollat e bojës.  Aplikojeni përmes një pambuku dhe mbajeni për tre deri pesë minuta.