Disa fakte që ndoshta nuk i keni ditur

Disa fakte që ndoshta nuk i keni ditur

Mbase jeni duke shikuar diçka për biznesin tuaj, duke besuar stereotipe dhe pastaj rezulton se gjithçka që ju keni besuar është gënjeshtër.

Më poshtë ju sjellim disa fakte të mbledhura nga bright side, të cilat ndoshta do ta kthejnë botën tuaj përmbys, përcjell rtv21.tv

Ekziston graviteti në hapësirë

Ka një rëndesë në ISS, megjithëse është më e dobët sesa në sipërfaqen e planetit.

Shija dallon

Shija ndikohet nga një numër faktorësh, përfshirë prekjen dhe erën. Sara Risch, një kimiste ushqimore, mendon se polimerët që mbulojnë pjesën e brendshme të një alumini mund të thithin një pjesë të shijes dhe erës, ndërsa qelqi është kimikisht i paaftë (nuk ka shije dhe erë). Kjo është ndoshta arsyeja pse pija në shishe qelqi konsiderohet më e shijshme. Cili lloj është i preferuari juaj?

Në këtë mënyrë peshqirët palosen në dyqane

Disa dyqane përdorin të gjitha llojet e mashtrimeve për marketing ose thjesht për lehtësi. Ky është një shembull i zgjidhjes kundër vjedhjes: duhet të telefononi një asistent të dyqaneve për t’ju sjellë artikullin që dëshironi të blini.

Jo të gjitha patatet e skuqura janë 100% patate

Sekreti i patateve është se ato janë vetëm 40% patate, ndërsa pjesa tjetër është niseshte, miell dhe ujë. Të gjithë përbërësit përzihen së bashku dhe shtypen në kallëpe speciale.

Patatet e skuqura tradicionale janë feta të holla patatesh të skuqura në vaj dhe ju mund t’i dalloni ato me skajet dhe strukturën e tyre të pabarabartë.

Jo të gjithë blloqet e shtrimit janë blloqe aktuale

Tani e dini se si bëhen këto blloqe. Sigurisht, nuk bëhet si kjo kudo, por është më e lirë dhe më e shpejtë se sa të vendosësh ato një nga një./21Media