Nuk është vonë t'i mësoni

Nuk është vonë t’i mësoni

Ne tentojmë të aktivizojmë autopilotin kur bëhet fjalë për rutinën tonë të përditshme, duke bërë gjithçka pa shumë mendime.

Si fëmijë, mësojmë të bëjmë detyra të thjeshta duke kopjuar të rriturit. Vetëm një problem: nuk ka dëshmi se po e bëjnë këtë.

Përmes disa shembujve të mëposhtëm mund të mësoni gjërat e përditshme që ju ndoshta i keni bërë vazhdimisht gabim, përcjell rtv21.tv

Është jetësore të njihni mënyrën e duhur të mbajtjes së timonit, pasi mund t’ju shpëtojë nga lëndimet në një aksident me makinë. Vendi më i sigurtë për të vënë duart është në vijën qendrore (si në figurën e mësipërme). Ky pozicion ndalon që airbags të hapen në duart dhe krahët, duke mbrojtur kokën dhe trupin tuaj.

Koha më pak efektive për të aplikuar një deodorant është në mëngjes menjëherë pas dushit. Pasi niveli i djersës në mëngjes zakonisht është më i lartë, deodoranti juaj sapo del jashtë.

Gjëja më e mirë për të bërë është të zbatohet menjëherë përpara shtratit kur lëkura juaj është më e thatë dhe gjëndrat e djersës nuk janë aq aktive.

Deodoranti zakonisht zgjat 24 orë, që do të thotë se poret tuaja do të mbyllen edhe pasi të bëno dush në mëngjes, përcjell rtv21.tv

Mënyra më e mirë për të shfrytëzuar hapësirën, për të shmangur rrudhat e bezdisshme dhe për ta bërë të lehtë të gjeni ato është që të rrokullisni rrobat tuaja.

Gjithmonë thuhet të përdorim duart për të mbuluar gojën dhe hundën kur kolliteni apo teshtini, por kjo është krejtësisht e gabuar. Virusi përhapet me lehtësi nëpërmjet kontaktit – pasi ju teshtini ose kolliteni.

Në raste të tilla, përdorni bërrylin ose mëngës tuaj për të minimizuar përhapjen e mikrobeve.

Ju mund të gëzoheni duke fjetur në stomak, por kjo tensionon shpinën dhe shpinë. Stresi në shpinë mund të shkaktojë dhimbje në shumë pjesë të tjera të trupit dhe të rezultojë në fjetje më pak dhe të ndjeheni më të lodhur gjatë gjithë ditës.

Fjetja në shpinë është pozicioni i përsosur për mbajtjen e shpinës dhe qafës tuaj të shëndetshme./21Media