Ja se si duhet të përdoren këto produkte

Ja se si duhet të përdoren këto produkte

Produktet kozmetike janë shumë të rëndësishme në jetën, sidomos për femrat.

Ato luajnë një rol kryesor në kujdesin ndaj fytyrës, megjithatë jo të gjithë dinë t’i përdorin në mënyrën e duhur.

‘Bright Side’ ka listuar disa nga rastet kur përdorimet e këtyre maskave apo produkteve nuk bëhet në mënyrën e duhur.

Përdorni letra të lagura përditë për të hequr tualetin

8 Beauty Products We’re Using Completely Wrong

Nuk mund të përdorni letra të lagura përditë për të hequr grimin. Përveç faktit se ato nuk e pastrojnë mirë fytyrën tuaj, ato janë të bërë nga një material i fortë që e irriton atë.

Përdorni sfungjer të thatë pasi vendosni produktin

8 Beauty Products We’re Using Completely Wrong

Shumica e sfungjerëve, duhet të përdoren nëse janë të lagur. Kur janë të thatë, ato thithin shumicën e produktit dhe produkti nuk përhapet mirë në fytyrë.

Mbani një maskë në fytyrë gjatë natës ose e lani vetëm kur thahet plotësisht

8 Beauty Products We’re Using Completely Wrong

Vetëm nëqoftëse është e shkruajtur te instruksionet, mos e mbani asnjëherë maskën gjatë natës, pasi shkakton probleme të mëdha. Gjithashtu maska duhet larë përpara se të thahet plotësisht, sepse nëse jo, e bënë fytyrën tuaj akoma më të thatë.

Përdorni solucione që përmbajnë alkool

8 Beauty Products We’re Using Completely Wrong

Solucione të ndryshme, kanë përbërje të ndryshme. Megjithatë, shumica e këtyre solucioneve përmbajnë alkool dhe nëse përdoren shpesh, mund të shkaktojnë probleme të mëdha në lëkurë. Gjithashtu mbani mend, solucionet përdoren vetëm në disa zona.

Përdorni pastrueset dhe krema vetëm për të hequr tualetin

8 Beauty Products We’re Using Completely Wrong

Pastrueset e lëkurës dhe kremat janë më efektive nëse nuk përdoren vetëm në mbrëmje, por edhe në mëngjes. Kështu ju do të largoni lëkurën e vdekur dhe djersën.