Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, bazuar në raportin e datës 27 prill 2021, vërehet ulje e numrit të pacientëve që po trajtohen në klinikat e QKUK-së, por edhe spitalet e përgjithshme.

542 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 27 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, 526 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 287 pacientë, 15 prej tyre në gjendje të rënduar, 210 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë, 236 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave:

Klinika Infektive 101 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 59 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno) 13 pacientë

Klinika e Pulmologjisë me 81 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 16 pacientë + 2 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 15 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 389 pacientë

22 prej tyre në gjendje të rënduar

332 të konfirmuar pozitivë

290 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 58 pacientë

Spitali i Gjakovës, 74 pacientë

Spitali i Pejës, 87 pacientë

Spitali i Gjilanit, 62 pacientë

Spitali i Ferizajt, 46 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 45 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 17 pacientë.