Rekomandohen shtatë deri në ëntë orë gjumë

Rekomandohen shtatë deri në ëntë orë gjumë

Shumë njerëz kanë probleme me gjumin dhe si të tillë kërkojnë zgjidhje sa më të shpejt për të evituar pagjumësinë.

Orari i gjumit të humbur ndikon në shëndetin tuaj shumë më tepër sesa mund të duket në të vërtetë kështu duke bërë që disa studiues të bëjnë një analizë të 16 studimeve që kanë të bëjnë me procesin e gjumit.

Analiza tregon se më pak se gjashtë deri në tetë orë gjumë në ditë mund të rrisë rrezikun e vdekjes së parakohshme deri në 12%.

Ekspertët rekomandojnë shtatë deri në nëntë orë gjumë dhe ata renditin shtatë efektet më të rënda të mungesës së tij:

Lodhje

Ndryshimet në humor

Shtim i peshës

Halucinacione

Sëmundja e zemrës

Reduktim i dëshirës seksuale

Reagime më të ngadalta.