Nga raportimet e fundit të klinikave Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) dhe repartet e spitaleve të përgjithshme, janë duke u trajtuar 734 pacientë.

Sipas një njoftimi 611 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, 590 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

Vetëm në QKUK janë të shtrirë 303 pacientë,15 prej tyre në gjendje të rënduar, 244 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë, 261 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave:

Klinika Infektive 110 pacientë
Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 66 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno) 24 pacientë
Klinika e Pulmologjisë me 83 pacientë
Mjekimi Intensiv -COVID, 16 pacientë, + 3 pacientë në njësinë intensive të Klinikës Infektive
Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente
Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 431pacientë
21 prej tyre në gjendje të rënduar
367 të konfirmuar pozitivë
329 me oksigjeno-terapi
Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme
Spitali i Prizrenit,57 pacientë
Spitali i Gjakovës, 77 pacientë
Spitali i Pejës, 96 pacientë
Spitali i Gjilanit, 81 pacientë
Spitali i Ferizajt, 59 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 45 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 16 pacientë./21Media