Mjeku në Studio flet për shkaktarët më të shpeshë që sjellin sëmundjet e lindura të zemrës

Mjeku në Studio flet për shkaktarët më të shpeshë që sjellin sëmundjet e lindura të zemrës

Në kuadër të programit të mëngjesit “Për Ditë të Mbarë” në RTV 21, u fol për “Sëmundjet e lindura të zemrës”, mysafire në studio ishte Dr.Hajrije Ismajli, kardioneonatologe.

Doktoresha tha se sëmundjet e lindura të zemrës paraqesin sëmundjet e vet strukturës së zemrës, të cilat ndodhin në periudhën e 8 javëve të para të jetës, shkruan rtv21.tv

Doktoresha tha se zakonisht është shkaktari i panjohur që sjell deri tek sëmundjet e lindura të zemrës, por tha se mund të jetë e lidhur edhe me faktorët gjentik, si dhe me faktorët e jashtëm.

Më poshtë gjeni një pjesë të shkëputur nga biseda me mjekun në studio./21Media