Mësoni se çka e shkakton lëkurën të jetë e yndyrshme

Mësoni se çka e shkakton lëkurën të jetë e yndyrshme

Lëkura e yndyrshme mund të jetë vështirë e menaxhueshme, veçanërisht kur fillon të shkaktojë akne, skuqje dhe pika të zeza. Por, nëse nuk e dini se çka e shkakton lëkurën të jetë e yndyrshme, dermatologia e certifikuar, Rita Linkner ka një përgjigje për ju, përcjell rtv21.tv

Linkner ka shpjeguar që zakonisht lëkura e yndyrshme është rezultat kur gjëndrat dhjake janë në numër më të madh dhe kështu prodhojnë më shumë yndyrë. Mirëpo, kjo nuk është arsyeja e vetme, sipas dermatologes janë edhe disa faktorë të tjerë që ndikojnë të keni lëkurë të yndyrshme si: produktet e grimit, rutina për kujdesin e fytyrës, gjenetika etj.

Për të kufizuar të gjitha arsyet që shkaktojnë lëkurën të jetë e yndyrshme, janë konsultuar 4 dermatologë, të cilët kanë ardhë në përfundim të 8 arsyeve se pse ndodhë të keni lëkurë të yndyrshme.

Gjenetika luan rol të rëndësishëm në lëkurë të yndyrshme.

Image result for genetic

Problemet hormonale përgjatë fazës së pubertetit mund të shkaktojnë të keni lëkurë të yndyrshme.

Related image

Jeni duke përdorur produktet e gabuara për kujdes ndaj fytyrës.

Image result for wrong skin product care

Jeni duke u përballur me akne kronike.

Image result for chronic acne

Keni flokë të yndyrshme dhe skalp të yndyrshëm gjithashtu.

Image result for oily hair oily scalp

Jeni duke përdorur produkte të grimit që janë të yndyrshme.

Image result for oily make up

Jeni duke përdorur shumë grim.

Image result for too much makeup

Mund të jeni të dehidratuar./21Media

Image result for dehydrated

Përktheu dhe përshtati rtv21.tv