Në kuadër të programit të mëngjesit "Për Ditë të Mbarë" në RTV 21,  u fol për traumat që na mbesin nga përjetimet e rënda

Në kuadër të programit të mëngjesit “Për Ditë të Mbarë” në RTV 21,  u fol për traumat që na mbesin nga përjetimet e rënda

Psiokolgu, Fitim Uka tha se i gjithë personaliteti ynë afektohet nga ngjarjet si lufta dhe e përcjellin traumat. Ai tha se ato nuk i përjetojmë një herë por  me raste të caktuara tha se kanë tendencën të ripërjetohen, në formën e qrregullimit të stresit postraumatik.

“Ndonjëherë na mjafton një zë, një tingull apo një pamje që neve të nau kujtohet dhe të kuptojmë që nuk e kemi tejkaluar këtë traumë”, tha ndër të tjerash psikologu Uka, shkruan rtv21.tv

Ai tha se përjetimet e tilla varen nga tiparet e personalitetit,  tek njerëzit e moshave të ndryshme shfaqet në mënyra të ndryshme, fëmijët janë më të mbyllur dhe mund të shohin ankthe natën, personat më të ndjeshëm ndikohen më lehtë e forma të ndryshme të përjetimeve.

Më poshtë gjeni një pjesë të shkëputur nga biseda me psikologun në kuadër të programit të mëngjesit./21Media