Simptomat që nuk duhet anashkaluar

Simptomat që nuk duhet anashkaluar

Vitamina C luan një rol të rëndësishëm në sistemin e juaj imunitar, por ky vitaminë gjithashtu ndihmon në prodhimin e kolagjenit, shëndetit të lëkurës, prandaj është shumë e rëndësishme nëse e konsumoni mjaftueshëm këtë vitamine.

Mos konsumimi i vitaminës C mund të shkaktojë shumë probleme shëndetësore, nëse nuk jeni të kujdesshëm, shkruan rtv21.tv

Prandaj, është e rëndësishme që t’i kuptoni shenjat që tregojnë se keni mungesë të kësaj vitamine./21Media

9 shenjat që shfaqen në mungesë të vitaminës C:

Mavijoseni lehtë

You can bruise very easily

Lëkurë e thatë, e fortë dhe me akne, shkruan rtv21.tv

You can experience dry, rough bumpy skin.

Thonj të dëmtuar

You can have spoon-shaped nails.

Mishi i dhëmbëve gjakoset më shpesh

Image result for Your gums can start to bleed

Mund të bëheni anemik

Image result for anemic

Plagët shërohen më ngadalë

Your wounds will heal poorly

Shtim në peshë

You may experience weight gain

Ndjeheni të lodhur dhe me ndërrime të disponimit gjatë gjithë kohës

You are feeling tired and moody all the time

Hundët iu qesin gjak më shpesh

You may experience nosebleeds