Në 24 orët e fundit, nga gjithsej 2 mijë e 367 teste të bëra, 518 persona kanë rezultuar pozitiv me virusin korona në Maqedoninë e Veriut. Prej tyre, 261 janë nga Shkupi, 12 nga Kumanova, 19 nga Shtipi, 21 nga Prilepi, 30 nga Tetova, 5 nga Struga, 13 nga Velesi, 21 nga Manastiri, 15 nga Ohri, 11 nga Kavadari, 10 nga Gostivari, 11 nga Gjevgjelia, 23 nga Strumica, 4 nga Kriva Pallanka, 6 nga Radovishi, 11 nga Koçani, 6 nga Probishtipi, 2 nga Berova, 3 nga Vallandova, 2 nga Vinica, 3 nga Dellçeva, 8 nga Shën Nikolla, 13 nga Kërçova, 6 nga Resnja dhe 1 nga Negotina.

Jetën e kanë humbur 9 persona. Katër nga Shkupit të moshave 36, 60, 65 dhe 53 vjeç, një nga Shtipi 66 vjeç, një nga Radovishi 72 vjeç, një nga Strumica 71 vjeç, një nga Probishtipi 75 vjeç dhe një nga Makedonska Kamenica 44 vjeç.

Instituti për Shëndet Publik ka regjistruar 200 pacientë të shëruar. 112 nga Shkupi, 2 nga Kumanova, 7 nga Shtipi, 5 nga Prilepi, 8 nga tetova, 1 nga Struga, 2 nga Velesi, 9 nga Manastiri, 3 nga Ohri, 8 nga Gostivari, 3 nga Gjevgjelia, 10 nga Strumica, 5 nga Radovishi, 8 nga Koçani, 3 nga Berova, 4 nga Vallandova, 4 nga Shën Nikolla, 3 nga Kërçova dhe 3 nga Resnja.

Numri total i rasteve aktive në vend për momentin është 6861 të infektuar. Që nga fillimi i pandemisë janë infektuar 25991 persona prej të cilëve 18247 janë shëruar ndërsa 883 kanë ndërruar jetë./TV21