Ai dhuroi dy milionë për refugjatët dhe për mbrojtjen e natyrës

Ai dhuroi dy milionë për refugjatët dhe për mbrojtjen e natyrës

98-vjeçari Russ Gremel ka pasur një jetë të thjeshtë, me të cilën askush nuk e dinte që ai ishte milioner gjatë gjithë kohës. Deri kohët e fundit, domethënë kur njeriu i moshuar dhuroi 2 milionë dollarë në Gremel Ëildlife Sanctuary, 395 hektarë,- kështu që njerëzit mund të dilnin jashtë dhe të shijonin natyrën në mënyrën se si ai bënte si fëmijë.

“Unë jam një njeri shumë i thjeshtë”, thotë Gremel. “Kurrë nuk e kam lejuar askënd të dijë se kisha para”.
Gremel u rrit i varfër pasi familja e tij humbi gjithçka pas rrëzimit të tregut të aksioneve të vitit 1929, kështu që burri mësoi të jetë i lumtur dhe i kënaqur me gjithçka që kishte nga ditët e hershme, shkruan rtv21.tv.

Rreth 70 vjet më parë, Gremel bleu aksione në zinxhirin e farmacisë. Vëllai i tij e këshilloi atë se njerëzit gjithmonë do të kishin nevojë për mjekësi, kështu që ishte një investim i mençur.

Gremel kurrë nuk preku paratë gjatë gjithë kësaj kohe deri në donacionin e tij të fundit bujar për të mbrojtur natyrën. “Ju duhet të bëni diçka të mirë në këtë botë”, thotë Gremel. “Kjo është ajo që parashikohet.”

Përveç kësaj, njeriu pretendon se ka pasur një jetë të mirë edhe pa para./21Media