Kryqëzimi i këmbëve nga gjinia femërore edhe pse mund të duket atraktiv, ka ndikim në trupin e tyre.

Ka disa fakte që tregojnë se pse nuk është mirë që këmbët të mbahen ashtu, pra si i themi ne këmbëkryq.

Mbajtja e këmbëve në atë pozitë për orë të tëra mund të shkaktojë një sëmundje të quajtur ”peroneal nerve paralysis” apo paralizë.

Në vitin 2010, studimet kanë dëshmuar se qëndrimi ulur për një kohë të gjatë me këmbët e kryqëzuara e rritë shtypjen tuaj të gjakut, edhe nëse nuk keni probleme me shtypje të gjakut.

Qëndrimi ulur me këmbët e kryqëzuara mund t’i shkaktojë edhe ”venat e merimangës”.

Ndryshe, te mbajtja e këmbëve në atë pozitë është mjaft e njohur dhe e praktikuar./21Media