“Black Friday” nuk ka të bëjë me lirimet në dyqane

“Black Friday” nuk ka të bëjë me lirimet në dyqane

Është koha kur të gjithë dëshirojnë të blejnë diçka të re, ose të bëjnë ndonjë dhuratë, në prag të festave të fund-vitit, e sidomos kur janë me çmime më të lira.

Shpesh keni dëgjuar edhe termin “Black Friday” por ndoshta nuk e keni ditur saktësisht pse e ka marrë këtë emer.

“Black Friday”, ka marrë emrin nga dita e shit-blerjeve pas ditës se falënderimeve.

Prej fillimi është quajtur si “Black Friday” sepse shumë njerëz pas ditës së falënderimeve kanë dalur për t’i kryer blerjet me ç’rast është ngarkuar komunikacioni dhe janë shkaktuar shumë aksidente, e nganjëherë edhe me fatalitete, shkruan rtv21.tv.

Depertamenti i policisë në Filadelfia, kanë thënë se ato ditë komunikacioni ishte shumë i ngarkuar që ka bërë që të shkaktohen shumë aksidente.
Për herë të parë “Black Friday” ose “ E premtja e zezë” është përdorur si emeritm në vitin 1966.

“Black Friday” zyrtarisht hapen në sezonin e krishtlindjeve./21Media