Qerpikët artificial kanë hyrë në modë, veçanërisht vitet e fundit, madje shumë preferojnë edhe t’i ngjesin ata përkohësisht. Në parim kjo gjë është mjaft lehtësuese, sepse nuk ke nevojë të mendosh për rregullimin e tyre dhe je në çdo kohë e gatshme.

Por, ngjitja e përkohshme e tyre, ashtu vendosja e tyre për ndonjë mbrëmje të caktuar ka shumë efekte negative për sytë.

Përdorimi i qerpikëve artificial në çfarëdo forme, mund t’ju çojë në humbjen e qerpikëve tuaj për shkak të presionit dhe stresit të vazhdueshëm mbi qerpikë. Nëse i përdorni për një kohë më të gjatë, gjasat e humbjes së qerpikëve natyral do të jenë shumë më të mëdha.

Është shumë e rëndësishme që para përdorimit të tyre t’i pastroni mirë duart në mënyrë që të parandalohen bakteret në zonën e syrit.

Mos i ndani qerpikët artificial me askënd dhe ndërrojeni masakrën tuaj çdo një muaj./21Media