Pas zhurmës mediatike se familjarët po qëndrojnë pranë pacientëve me Covid-19 në spitale, ministri i Shëndetësisë, Armend  Zemaj tha se nuk ka ndonjë vendim nga ministria që e lejon një gjë të tillë.

“Nuk ka ndonjë vendim, sidomos nga Ministria e Shëndetësisë apo edhe nga menaxhmenti i  SSHKUK-së që mu më është paraqitur që mund të lejohet familjarët  për shoqërim në klinikat Covid, përpos rasteve të cilat janë në protokollet dhe udhëzuesit edhe të OBSH-së edhe të IKSHPK-së , që nënkupton ata të cilët janë pozitiv, janë të shëndetshëm dhe mund të kujdesen, ose ata që mund të hyjnë me paisje dhe mjete mbrojtëse”, tha Zemaj./21Media