Një gotë lëngë portokalli është e mbushur me vitamina

Një gotë lëngë portokalli është e mbushur me vitamina

Lëngu i portokallit ka të gjitha vitaminat C që ju nevojiten në një ditë të tërë. Ka pak proteinë (rreth dy gram) dhe një sasi të mirë të kalciumit (4 përqind e asaj që na nevojitet çdo ditë) dhe është praktikisht pa yndyrë. Lëngu i portokallit është i pasur me kalium dhe është një burim i shkëlqyeshëm i vitaminave B-komplekse. Ai gjithashtu rrit sistemin tuaj imunitar, dhe madje mund të parandalojë kancerin, por nevojiten më shumë studime në këtë pjesë.

Nëse flasim për fibra, mjekët na thonë se lëngu i portokallit me tul do t’ju japë pak nga ajo fibër shtesë që ju nevojitet, por akoma nuk është aq sa duhet. Meqenëse është më shumë preferencë sesa një përfitim shëndetësor aktual, mos e detyroni veten të pini lëngun me tulin bashkë  nëse mendoni se është shumë.

A duhet të pimë më shumë se një gotë lëng portokalli në ditë?

Mjekët sugjerojnë të pini një gotë mjafton. Më shumë jo pasi është e lehtë ta teproni me sheqerin.