Ambasadori britanik në Kosovë, Nicholas Abbott sot vizitoi Prekazin. Ai ishte për nderime në memorialin e familjes Jashari për të përkujtuar ngjarjet e tmerrshme që kanë ndodhur para 20 viteve.

Abbott thotë se sot Kosova ka guximin të përballet me të kaluarën përmes sundimit të ligjit dhe në ndjekjen e drejtësisë për viktimat.

“Mbretëria e Bashkuar gjithmonë do të qëndrojë pranë ndërhyrjes së saj si një çështje e drejtë, për të parandaluar një katastrofë humanitare dhe për të lejuar kosovarët të jetojnë të lirë nga shtypja. Siç tha Toni Bler në Dhomën e Komunave në 23 Mars 1999: “Ne nuk kemi asnjë alternativë tjetër përveç të veprojmë dhe veprojmë ashtu si do të bëjmë”, shkroi ndër tjera Abbott në Facebook.

This morning I paid my respects at the Jashari family memorial in Prekaz in remembrance of the dreadful events there…

Posted by Nicholas Abbott on Wednesday, November 11, 2020

Në këtë kohë, në Hagë po gjykohen ish-luftëtarët e UÇK-së.. Në mesin e tyre është edhe ish-Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi./21Media