Abdixhiku: Ibrahim Rugova ikonë e lirisë dhe pavarësisë së Kosovës

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku në konferencën “Rugova dhe Perëndimi” e cila po mbahet më rastin e 25 vjetorit të lirisë së Kosovës, tha se presidenti historik, Ibrahim Rugova u bë ikonë e lirisë dhe pavarësisë së Kosovës duke zgjedhur sigurimin e mbijetesës së popullit të Kosovës dhe ndërkombëtarizimin e çështjes së Kosovës.

Sipas tij, Kosova aktualisht ka nevojë për figurën dhe mësimet e tij të mira.

“Kosova jonë ka nevojë të ripërtërijë kujtesën, të kthehet tek idealet që e ndihmuan të dalë nga lufta në liri. Ka nevoje për figurën dhe mësim e e tij të mira”, tha Abdixhiku/21Media

Back to top button