Është femra e dytë presidente në një federatë në Kosovë

Është femra e dytë presidente në një federatë në Kosovë

Ish-zëvendëspresidentja e Federatës së Ragbit në Kosovë, Afërdita Bytyqi është zgjedhur si presidentja e re, si dhe njëkohësisht është femra e dytë presidente në një federatë në Kosovë. Të enjten, më 12 mars Afërdita pranoi rolin e presidentes së FRK.

Afërdita ragbin e ka e ka filluar në mars 2018 me klubin Balkan Lynx. Në shtator, 2018 është zgjedhur zëvendëspresidente e FRK-së ku ka marrë hapat e parë të udhëheqjes së një organizate. Pozitën e zëvëndëspresidentit e mori Dardan Gashi.