Pandemia e virusit korona ka lënë të vdekur të paktën 342 mijë e 295 njerëz në botë që kur është shfaqur në Kinë në dhjetor, sipas bilancit të AFP-së të bazuar në të dhënat zyrtare deri sot në orën 13.00 me kohë të Evropës Qendrore.

Mbi 5.327.680 njerëz janë infektuar në 196 vende dhe territore që nga fillimi i epidemisë.

Ky numër pasqyron vetëm një pjesë të numrit të vërtetë të të infektuarve, pasi një numër i madh i vendeve testojnë vetëm raste të personave që duhet të shkojnë në spital. Midis këtij numri, të paktën 2.066.300 mendohet se janë shëruar deri më tani.

Shtetet e Bashkuara, të cilat regjistruan rastin e parë në lidhje me virusin e koronës në fillim të shkurtit, është vendi më i goditur për sa i përket numrit të vdekjeve dhe infeksioneve, me 97.087 vdekje dhe 1.622.670 të infektuar. Të paktën 361,239 njerëz konsiderohen të shëruar.

Pas Shteteve të Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar u godit më rëndë me 36.675 vdekje dhe 257.154 të infektuar, Italia me 32.735 vdekje dhe 229.327 të infektuar, Spanja me 28.678 vdekje dhe 235.290 të infektuar dhe Franca me 28.332 vdekje dhe 182.469 të infektuar.

Kina, përjashtuar Hong Kongun dhe Macau, ku filloi epidemia në fund të dhjetorit, zyrtarisht regjistroi gjithsej 82.974 të infektuar, me tre raste të reja midis të shtunës dhe të dielës, dhe 4,638 vdekje, derisa 78.261 njerëz u shëruan, transmeton KosovaPress.

Deri më tani, 171.551 vdekje dhe 2.014.969 janë raportuar në Evropë, Shtetet e Bashkuara dhe Kanada kanë 103.534 vdekje dhe 1.706.229 të infektuar, Amerika Latine dhe Karaibe 39.103 kanë vdekur dhe 715.568 janë infektuar, Azia 13.962 kanë vdekur dhe 439.229 janë infektuar, Lindja e Mesme ka 8.762 vdekur dhe 335,953 të infektuar, Afrika 3,253 vdiq dhe 107,205 të infektuar dhe Oqeania 130 vdiq për 8,466 të infektuar.

France Press bën një ekuilibër ditor bazuar në të dhënat e shtetit nga vendet e botës dhe informacionet nga Organizata Botërore e Shëndetit.