Afrika e Jugut ka prezantuar kufizime të reja, përfshirë një ndalim tjetër të shitjes së alkoolit, për të ndihmuar në kontrollin e përhapjes së koronavirusit.

Izolimi i imponuar natën dhe përdorimi i maskave jashtë tani është e detyrueshme, transmeton rtv21.tv.

Presidenti, Cyril Ramaphosa tha se ndalimi i alkoolit – i dyti i Afrikës së Jugut këtë vit – do të marrë presion nga sistemi kombëtar i kujdesit shëndetësor.

Ky ndalim vjen pasi infeksionet totale tejkalojnë një çerek milioni.

Vdekjet që vijnë nga koronavirus gjithashtu janë rritur në më shumë se 4,000 dhe parashikimet e qeverisë vlerësojnë se kjo mund të rritet në 50,000 deri në fund të vitit.

Ndalimi i alkoolit vjen vetëm disa javë pasi u hoq ndalimi i mëparshëm tre-mujor në një përpjekje për të parandaluar sulmet e dehur, për të pzrandaluar dhunën në familje.

Mjekët dhe policia thonë se ndalimi i mëparshëm i alkoolit kontribuoi në një rënie të pranimeve urgjente në spital. Por, prodhuesit e birrës së vendit dhe prodhuesit e verës u ankuan se po dëboheshin nga biznesi./21Media