Ahmeti kujton Anton Çettën

Ahmeti kujton Anton Çettën

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti në përvjetorin e lindjes së albanologut Anton Çetta, ka thënë se në mbledhjen e radhës të komunës do të propozojë që shtatorja e Anton Çettes ta ketë vendin në parkun në mes të Fakultetit Filologjik dhe Katedrales.

Ahmeti ka theksuar se Anton Çetta arriti te fitojë zemrat e Shqiptarëve kur e ka themeluar Komitetin për Pajtimin e Gjaqeve në Kosovë. Familjet pajtoheshin gjithandej nëpër Kosovë. Ndër lëvizjet dhe veprimet me të mira ndonjëherë ndër shqiptarë.

Në këtë përvjetor, Çettën e ka kujtuar edhe presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi.