Këngëtari amerikan i R&B Akon po ecën përpara me planet për të krijuar një qytet turistik në Senegal, duke njoftuar të hënën se ndërtimi do të fillojë vitin e ardhshëm në projektin 6 miliardë dollarë amerikanë, megjithë të ardhmen e pasigurt të turizmit global.

Të hënën, Akon tha se shpresonte që projekti i tij të siguronte punë për vendin dhe gjithashtu të shërbente si një “shtëpi në shtëpi” për amerikanët me ngjyrë dhe të tjerët që përballen me padrejtësitë racore, përcjell portali rtv21.tv

“Pra, nëse po vini nga Amerika ose Evropa ose diku tjetër në diasporë dhe mendoni se dëshironi të vizitoni Afrikën, ne duam që Senegal të jetë ndalesa juaj e parë.”

Akon, i cili ka lindur në Shtetet e Bashkuara nga prindër Senegalezë, kaloi pjesën më të madhe të fëmijërisë në vendin e Afrikës Perëndimore, ku vetëm në 44 përqind të familjeve rurale kishin energji elektrike edhe në 2018.

Autoritetet Senegaleze e kanë përqafuar atë si një bir vendas, duke e prezantuar me emrin e tij Aliuane Thiam dhe duke e lavdëruar atë për investime në Afrikë në një kohë të pasigurisë së tillë globale financiare.

Të hënën, ai udhëtoi me zyrtarë të qeverisë në fushat me bar në Mbodienne rreth 100 km jashtë kryeqytetit, ku ndërtimi ende nuk ka filluar./21Media