Shpalosën studime edhe për të folmen e Rahovecit

Shpalosën studime edhe për të folmen e Rahovecit

Albanologët nga Universiteti i San Petërsburgut dhe Instituti Shkencor i Akademisë së Shkencave të Rusisë edhe këtë vit kanë ardhur me studime të veçanta për gjuhën dhe kulturën shqiptare.

Albanologët Aleksandër Novik, Maria Morozova, Aleksandër Rusakov dhe Aleksandra Dugushina në emisionin e mëngjesit në Rtv21 shpalosën studimet e tyre për viset arnaute në Rusinë e Jugut, për shqiptarët në Ukrainë e për të folmen e Rahovecit.

Po ashtu, studiuesit nga Rusia folën për degën e gjuhës shqipe në Universitetin e San Petersburgut dhe interesimin e të rinjëve për gjuhën shqipe. Bisedën e plotë mund ta ndiqni në linkun më poshtë./21Media