Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, ka reaguar pas vendimit të Qeverisë së Kosovës për shuarjen e Departamentit Special Anti-Korrupsion.

Nëpërmjet një postimi në Twitter. Rohde ka thënë se ky veprim ngre shqetësime serioze për mënyrën se si politika trajton çështjet e korrupsionit.

Gjermania edhe një herë investitori më i madh në Flamurin e Kosovës në gjysmën e parë të vitit 2020. Lajm i mirë vërtet! Mund të ishte shumë më tepër nëse investitori dhe mjedisi i biznesit do të shihnin përmirësimin e nevojshëm, përkatësisht kufizimin e korrupsionit të përhapur“, ka shkruar ai.

Mjerisht vendimi i qeverive për të shpërndarë Task Forcën Antikorrupsion ngre shqetësime serioze rreth vullnetit politik për të trajtuar çështjet e korrupsionit në mënyrë efektive”, ka shkruar titje ambasadori.